Руските сили започнаха директни атаки в жилищните райони на Северодонецк, без

...
Руските сили започнаха директни атаки в жилищните райони на Северодонецк, без
Коментари Харесай

Експерти: Русия продължава да развива кампанията си в Донбас

Руските сили започнаха директни офанзиви в жилищните региони на Северодонецк, без да са обкръжили изцяло града, и евентуално ще се борят да завземат позиции в самия град.

Това се показва в отчет на Института за проучване на войната.

Руските сили в Лиман наподобява разделят напъните си - нападат както на югозапад, с цел да поддържат спрелите сили в Изюм, по този начин и на югоизток, за да напреднат към Сиверск.

Вероятно ще се борят да реализират и двете цели през идващите дни.

Руските сили в Попасна се стремят да напреднат на север, с цел да поддържат обкръжаването на Североднестк, вместо да настъпват на запад към Бахмут.

Позициите на североизток от град Харков остават значително статични, без съществени офанзиви нито от съветските, нито от украинските сили.

Руските сили не престават да укрепват отбранителните си позиции по южната ос и да развиват напъните си за консолидиране на Херсонската област в руските икономически и политически структури.

И в сводката си от тази заран Генералният щаб на украинската армия потвърждава настъплението на руснаците в Донбас, както и увеличаващата се активност на тактическите и армейските авиационни интервенции.

В Харковско направление и Славянск Русия обстрелва гражданска инфраструктура в регионите на Терновая, Прудянка, Руски Тишки, Кутузовка, Варваровка, Петровка, Михайловка, Коробочкино и Студенок, Святогорск, Богородично, Карнауховка и Вернополе.

Руските войски се пробват да се укрепят в региона на Лиман. Продължава обстрелът с минохвъргачки и ракетни установки на селищата Озерное и Диброва.

В Северодонецкото направление, подкрепена от артилерия, Русия организира щурмови дейности в регионите на Северодонецк, Осколоновка и Тошковка, само че нямаше триумф, понесе загуби и се отдръпна на авансово заетите позиции.

В направленията Новопавловск и Запорожие врагът обстрелваше гражданската инфраструктура в регионите на Времовка, Полтавка, Красное, Хулиайполе, Орехов, Камянске и други обитаеми места.

Украинското разузнаване оповестява и за продължаващата скрита готовност в Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР